Hälytysosasto

Hälytysosasto suorittaa palo-, myrsky-, eläin- ja pelastustoimen hälytystehtäviä. Osasto kuuluu jatkuvaan lähtövalimiuteen arkisin ja viikonloppuisin. Osastolla on viikottaiset harjoitukset tiistaisin, jossa hiotaan pelastustoimen oppeja ja tekniinkoita. Lisäksi koulutukseen kuuluu kurssien suorittamista sekä paljon muuta mukavaa yhteistä toimintaa. Hälytysosastoon pääsee mukaan 18-vuotta täyttäneet, edellyttäen että vaadittavat peruskurssit on suoritettu ja peruskuntoa löytyy.

 

Nuoriso-osasto

Tapanilan VPK:n nuoriso-osastoon pääsee mukaan 10-vuotta täyttäneet tytöt ja pojat. Nuoriso-osastossa harjoitellaan viikoittain palo, pelastus, ja ensiapuun liittyviä asioita. Perus harjoittelun lisäksi viikkoharjoituksia täydentävät erilaiset tutustumiskäynnit, viikonloppuleirit ja harjoitukset sekä kesällä järjestettävä viikon mittainen suuri palokuntaleiri. Harjoitukset ovat maanantaisin klo. 17:00 alkaen.

 

Naisosasto

Tämä osasto on yksi vahvoista tukijaloistamme, arvostettu ja entistäkin tärkeämpi sekä kaivatumpi joukko palokunnallemme. Naiset osallistuvat palokunnassa kaikkiin tehtäviin, myös pelastustehtäviin hälytysosastossa. Perinteistä palokuntanaisten toimintaa on muonitus ja muu palokunnan huoltotoiminta.